Brasserie Boeres was tot 1989 een oude dorpskroeg die gerund werd door cafébaas Georges. Na meer dan 240 jaar sloot het café toen de deuren. Onder leiding van ex-burgemeester Dirk Claes werd het etablissement volledig gerestaureerd met aandacht voor de aanwezige authentieke elementen.
Zo bleef de originele toog grotendeels bewaard, net als een aantal meubels. Op 5 oktober 2001 waren gasten weer welkom in een geheel opgefrist jasje. Daarbij hoorde ook een nieuwe naam: zo doopten we Herberg in de ster met veel trots om tot Brasserie Boeres.
Tegenwoordig gaat onze zaak door voor een bruisende brasserie en wijnbar. In onze eetgelegenheid kunnen klanten dus op hun gemak tafelen en een glaasje wijn degusteren. Onze gevarieerde menukaart staat boordevol huisbereide gerechten. Die vullen we aan met speciaalbieren, (inter)nationale wijnen en Javakoffies. Voor bier in het bijzonder zijn we al meer dan tien jaar Orvalambassadeur.
Een andere troef is onze zuidgerichte ligging midden in het Hageland. Onze zaak is dan ook de ideale stopplaats tijdens een wandel– of fietstocht. ‘s Zomers is het dan weer heerlijk vertoeven op onze terrassen. Mocht het toch beginnen te regenen, kan je schuilen op ons overdekte terras vlak bij de wijngaard.
Duik je mee in het rijke verleden van onze brasserie en wil je onze eigenzinnige menukaart ontdekken? Aarzel dan niet om een tafel te reserveren en we zullen je heel graag in de watten leggen.
Tot snel!
Tine, Matias & Dirk
Di: 17.00 uur – 22.30 uur
Wo – za: 11.30 uur – 22.30 uur
Zo & ma: Gesloten
Di: 17.00 uur – 21.00 uur
Wo – za: 12.00 uur – 21.00 uur
Vanaf 17.30 uur worden onze tafels voorbehouden voor restaurantbezoekers.
Van 1 oktober tot 1 april
Do & vr: 18.00 uur – 01.00 uur
Ingang via de poort naast Brasserie Boeres.
Love is in the air! Daarom willen we jou graag het valentijnsmenu van Brasserie Boeres voorstellen:
Glaasje bubbels vol passie of een mocktail vergezeld van een amuse
***
Vitello tonnato
***
Zeebaarsfilet met zuiderse groenten, een liefdessalsa van tomaten en peterseliepuree
of
Lamsfilet met porto-rozemarijnsaus, geroosterde butternut en krieltjes
***
Un mariage parfait : rouge & noir
Fondantchocolade – braambes – cassis
Het valentijnsmenu is verkrijgbaar op 13 en 14 februari. De prijs ervan bedraagt € 72,00 per persoon. Gelieve voor zaterdag 10 februari te reserveren via www.boeres.be/contact met vermelding de ‘Valentijnsmenu’, telefonisch op 016 89 38 19 of via info@boeres.be.