logo zwart

Menukaart

Proef onze pure brasseriekeuken

Of je nu romantisch met twee of in een grote groep komt dineren, bij Boeres kan je de pure brasseriekeuken proeven. Onze chefs maken alle maaltijden vers voor je klaar en bereiden sauzen à la minute. Behalve onze vaste kaart vind je bij ons wisselende én seizoensgebonden weeksuggesties, waaronder mosselen, asperges en wild. Die presenteren we op de suggestieborden in onze zaak.

Onze keuken is open op dinsdag van 17.00 uur tot 21.00 uur. Van woensdag tot zaterdag opent die om 12.00 uur en sluit die om 21.00 uur. Belangrijk om te vermelden, is dat we onze tafels vanaf 17.30 uur uitsluitend voor restaurantbezoekers voorbehouden.

Bekijk hier onze menukaart

Hieronder kan je onze menukaart bekijken en je bezoek aan onze brasserie alvast voorbereiden. Let erop dat we bij groepen vanaf acht personen de keuze tot maximaal drie verschillende gerechten beperken. Voor inlichtingen over allergenen kan je je tot ons personeel wenden.

Goedgevulde kom dagverse soep met brood

€ 9,00

Bordvol Krok met garnituur en Boeres- of wit brood

€ 14,20

Krok zalm, kruidenkaas & dille

€ 19,50

Wezemaalse pensen met appelmoes (één of twee stuks)

€ 13,50 | € 16,00

Kaaskroketten met garnituur (twee of drie stuks)

€ 17,50 | € 19,90

Garnaalkroketten met garnituur (Vanzegbroeck, twee of drie stuks)

€ 19,90 | € 22,90

Toast met verse champignons

€ 19,90

Supplement frieten of kroketten

€ 3,80

Chips (zout of paprika)

€ 3,00

Minigarnaalkroketjes (Vanzegbroeck)

€ 17,50

Grissini met humus

€ 9,80

Koude tapasschotel

€ 25,90

Portie Orvalkaas (blokjes)

€ 11,50

Yakitorikipspiesjes met teriyakisaus

€ 13,50

Dagvers bordje soep

€ 7,50

Gegratineerde Werchterse geitenkaas

€ 16,90

Kaaskroketten met garnituur (twee stuks)

€ 17,50

Garnaalkroketten met garnituur (Vanzegbroeck, twee stuks)

€ 19,90

Duo van kaas- en garnaalkroketten met garnituur

€ 18,70

Scampi in currysaus met appeltjes of scampi van het huis (vijf stuks)

€ 19,90

Rundscarpaccio met truffelolie en parmezaan

€ 19,90

Wezemaalse balletjes in tomatensaus

€ 20,50

Witloofrolletjes in kaassaus

€ 22,90

Kipfilet met garnituur (*)

€ 23,90

Lievelingshapje van de Koningin (huisbereid)

€ 24,50

Steak met garnituur (*)

€ 29,50

Gegratineerd vispannetje

€ 28,90

Scampi met currysaus, ham & appeltjes (negen stuks)

€ 28,50

Scampi van het huis (negen stuks)

€ 28,50

Kabeljauwhaasje met vissaus

€ 30,50

Traaggegaard buikspek met warme groenten & butternutgratin

€ 28,50

Hermessteak met garnituur (*)
Belgische rundsbiefstuk van topkwaliteit gemarineerd in een eigen kruidenbereiding door Vangramberen

€ 35,90

Peuzelribbekes met garnituur

€ 25,50

Stoofpotje met Sint-Bernardus Abt

€ 24,90

Hammetje met graanmosterdsaus

€ 26,70

Gebakken champignons

€ 6,30

Huisbereide mayonaise met mosterd De Ster

€ 1,90

Supplement frieten of kroketten

€ 3,80

Supplement warme groenten

€ 6,50

Gegratineerde Werchterse geitenkaas op een toast met een warme dressing van perenblokjes met garnituur (vegetarisch)

€ 20,90

Hagelandse salade met spek & appeltjes

€ 23,50

Salade met scampi & spekjes

€ 24,90

Boeres Caesarsalade met kip, spek, ansjovis & croutons

€ 24,50

Spaghetti Boeres met een rijke saus

€ 16,50

Tagliatelle met zacht roomsausje, zalm & broccoli

€ 22,50

Lasagne

€ 18,20

Vegetarische pasta

€ 19,20

Balletjes in tomatensaus met frietjes

€ 12,50

Kaaskroket met frietjes

€ 12,50

Garnaalkroket met frietjes (Vanzegbroeck)

€ 13,50

Kinderkoninginnenhapje met frietjes

€ 12,50

Spaghetti of lasagne

€ 12,50

Kinderribbekes

€ 14,50

Kinderijsje, rijstpap of chocolademousse

€ 8,50

Huisgemaakte rijstpap

€ 9,80

Wezemaalse warme appeltaart (Hag. S.)

€ 9,80

Wezemaalse warme appeltaart (Hag. S.) met ijs & slagroom

€ 11,90

Wezemaalse warme appeltaart (Hag. S.) met ijs, slagroom & koffie
dit is onze specialiteit

€ 14,00

Huisgemaakte chocolademousse

€ 9,80

Kinderijsje

€ 8,80

Coupe Vanille
met vanille uit Madagaskar

€ 10,80

Dame blanche

€ 11,90

Coupe brésilienne

€ 11,90

Coupe perenadvocaat (Hag. S.)

€ 12,80

Citroensorbet

€ 10,50

Coupe kolonel
citroensorbet met een scheutje wodka

€ 12,90

Supplement chocoladesaus of slagroom

€ 2,00

Cheesecake
verrijkt met limoensap & vanille op een bodem van speculaas

€ 10,50

Citroncello
explosie van citroen, limoen & limoncello in macaronvorm

€ 12,50

Met suiker

€ 7,00

Met siroop

€ 7,00

Met frambozenconfituur

€ 7,00

Met ijs

€ 11,50

Met ijs & warme chocoladesaus

€ 12,80

Jaarlijks verlof

Brasserie Boeres zal gesloten zijn vanaf dinsdag 15 augustus tot en met dinsdag 29 augustus. Na een deugddoende vakantie ontvangen we je graag weer vanaf woensdag 30 augustus.

Fijne zomer voor iedereen!

Tine & Matias

almenkerk harv duo

Love is in the air! Daarom willen we jou graag het valentijnsmenu van Brasserie Boeres voorstellen:

Glaasje bubbels vol passie of een mocktail vergezeld van een amuse

***

Vitello tonnato

***

Zeebaarsfilet met zuiderse groenten, een liefdessalsa van tomaten en peterseliepuree

of

Lamsfilet met porto-rozemarijnsaus, geroosterde butternut en krieltjes

***

Un mariage parfait : rouge & noir

Fondantchocolade – braambes – cassis

Het valentijnsmenu is verkrijgbaar op 13 en 14 februari. De prijs ervan bedraagt € 72,00 per persoon. Gelieve voor zaterdag 10 februari te reserveren via www.boeres.be/contact met vermelding de ‘Valentijnsmenu’, telefonisch op 016 89 38 19 of via info@boeres.be.