Ons Verhaal

Historiek

Boeres

Na bijna 12 jaar ging Georges zijn legendarische voordeur, met het typisch geluid van de klink, weer open voor iedereen om in een ongedwongen sfeer de geur te snuiven van een oude dorpskroeg.


Op 5 oktober 2001, werd het oude dorpscafé “Herberg in de ster” of “Bij Boeres” nieuw leven inblazen. De vroegere burgemeester Dirk Claes nam het initiatief om dit authentiek dorpscafé vakkundig te renoveren en konden daarbij rekenen op enthousiaste medewerkers. De originele toog werd intact gerestaureerd en ingewerkt in een schitterend praktisch meubel. Het rustieke kader werd opgesmukt met oude foto’s en met een aantal meubels die er nog stonden van toen het café van Georges in 1989 dicht ging. (1749-1989)

Boeres (64 van 253)

Boeres (45 van 253)

 

Heden

Heden

Brasserie Boeres

Wij, Tine, Matias en Dirk Claes zijn blij u te mogen verwelkomen in “Brasserie Boeres”, na een geslaagde restauratie van dit café anno 1620.

Onze familiezaak steunt op drie grote pijlers. In de eerste plaats is er de authenticiteit van onze brasserie waar we heel trots op zijn. Daarnaast werken we met een gevarieerde kaart met streek- en huisbereide gerechten. De eetkaart wordt aangevuld met een uitgebalanceerde selectie van speciale bieren, Kaapse- en Hagelandse wijnen en heerlijke Java koffies. Als laatste pijler bevindt onze brasserie zich op een unieke zuid-gerichte locatie naast de ijzerzandstenen kerk van Wezemaal. Ons terras is dan ook een echte trekpleister op zonnige dagen en de ideale stopplaats op één van de vele wandel- en fietsroutes in het mooie Hageland.

(zie ook www.rotselaar.be, www.hageland.be en www.boeres.be)